5. Ořechová roláda

 

Těsto: 4 vejce, 4 lžíce mletého cukru, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky,

2 lžíce rozehřátého másla.

 

Krém: 180g másla, 120g mletého cukru, 180g strouhaných ořechů.

 

Postup: žloutky oddělíme a bílky ušleháme na pevný sníh. Přidáváme po lžících cukr,

mouku, žloutky a tekuté máslo. Těsto vlijeme hned na plech a dáme péct.

Pečeme rychle, aby se roláda nevysušila. Po upečení ji hned stočíme spolu s utěrkou

a necháme vychladnout.

 

Po vychladnutí roládu naplníme ořechovým krémem, stočíme do utěrky a necháme

uležet do druhého dne v ledničce.

 

 

 

 

                 

 

 

 

- 1 -