5. Kávová roláda

 

Těsto: 5 vajec, 120g mletého cukru, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce horké černé kávy,

120g polohrubé mouky, mašličku nože prášku do pečiva.

 

Krém: 300g másla, 1 žloutek, 220g mletého cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce zchladlé

černé kávy.

 

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, pak za stálého tření přidáváme po lžících horkou

kávu a vodu. Potom zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a přidáme mouku smíchanou

s práškem do pečiva. Pečeme rychle, aby roláda nebyla vysušená.

Roláda se lépe peče na pečícím papíře. Po upečení na ni rozložíme utěrku a další

plech, překlopíme a odstraníme pečící papír a ještě horkou roládu stočíme.

Po vychladnutí ji natřeme krémem, stočíme a zabalíme ji napevno do utěrky.

Takto zabalenou roládu vložíme do lednice a necháme odpočinout do druhého dne.

 

 

 

 

 

 

 Kávová roláda                 Kávová roláda

 

 

 

 

 

- 1 -