|
5. Kávová roláda
Těsto: 5 vajec, 120g mletého cukru, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce horké černé kávy, 120g polohrubé mouky, mašličku nože prášku do pečiva.
Krém: 300g másla, 1 žloutek, 220g mletého cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce zchladlé černé kávy.
Postup: Žloutky utřeme s cukrem, pak za stálého tření přidáváme po lžících horkou kávu a vodu. Potom zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme rychle, aby roláda nebyla vysušená. Roláda se lépe peče na pečícím papíře. Po upečení na ni rozložíme utěrku a další plech, překlopíme a odstraníme pečící papír a ještě horkou roládu stočíme. Po vychladnutí ji natřeme krémem, stočíme a zabalíme ji napevno do utěrky. Takto zabalenou roládu vložíme do lednice a necháme odpočinout do druhého dne.
- 1 -
|
|