4. Kakaová roláda

 

Na těsto:

5 vajec, 120g mletého cukru, 4 lžíce horké vody, 120g polohrubé mouky,

na špičku nože prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa.

 

Na krém:

1 máslo, 100g mletého cukru, 1 lžíce rozpuštěné zchladlé čokolády, kakao.

 

Těsto:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, pak za stálého tření přidáme po lžících horkou

vodu a potom zlehka vmícháváme tuhý sníh z bílků, střídavě s moukou a práškem

do pečiva. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme rychle, aby se roláda

nevysušila.

Po upečení roládu ihned smotáme do připravené utěrky a necháme vychladnout.

 

Krém:

Máslo, cukr, kakao smícháme a po lžičkách vkapáváme rozpuštěnou čokoládu.

Takto připraveným krémem naplníme roládu, zamotáme do utěrky a necháme

do druhého dne odpočinout.

 

 

 

 Kakaová roláda                   Kávová roláda