|
4. Kakaová roláda
Na těsto: 5 vajec, 120g mletého cukru, 4 lžíce horké vody, 120g polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa.
Na krém: 1 máslo, 100g mletého cukru, 1 lžíce rozpuštěné zchladlé čokolády, kakao.
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, pak za stálého tření přidáme po lžících horkou vodu a potom zlehka vmícháváme tuhý sníh z bílků, střídavě s moukou a práškem do pečiva. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme rychle, aby se roláda nevysušila. Po upečení roládu ihned smotáme do připravené utěrky a necháme vychladnout.
Krém: Máslo, cukr, kakao smícháme a po lžičkách vkapáváme rozpuštěnou čokoládu. Takto připraveným krémem naplníme roládu, zamotáme do utěrky a necháme do druhého dne odpočinout.
|
|