3.  Dort ze zakysané smetany

 

 

Na přípravu potřebujeme:

6 zak. smetan, 2 balení piškotů, 3 balení vanilkového cukru,

1–2 lžíce kakaa, ovoce /banán, kiwi, jahody, borůvky nebo ovoce z plechovky/,

šlehačku a trochu barevného kokosu na obalení dortu.

 

Postup:

smícháme 3 smetany s 1 a půl sáčkem vanilkového cukru.

U dalších 3 smetan uděláme to samé, ale přidáme i kakao.

Ovoce si nakrájíme na tenké plátky.

Dortovou formu rozděláme a obalíme dno svačinovým igelitem a to samé uděláme

i s boky. Pak formu zase spojíme. Na dno formy skládáme piškoty, jeden vedle

druhého, potom zalijeme trochou krému, který řádně rozetřeme po piškotech a dáme

plátky ovoce. Postup se opakuje a barevně smetanu střídáme.

Na závěr si necháme trochu krému a uhladíme vrch dortu, dokola poskládáme piškoty.

Takto připravený dort necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

 

Druhý den odděláme bok formy a boky dortu obalíme kokosem.

Ušleháme si ztuženou šlehačku /já používám šlehačku v sáčku od Dr. Oetkera,

drží tvar i několik dní/ a vložíme ji do zdobícího pytlíku.

Dort si šlehačkou nazdobíme podle své fantazie.

 

 

 

 

Moje dorty

 

 

 

 

 

- 1 -