|
3. Dort ze zakysané smetany
Na přípravu potřebujeme: 6 zak. smetan, 2 balení piškotů, 3 balení vanilkového cukru, 1–2 lžíce kakaa, ovoce /banán, kiwi, jahody, borůvky nebo ovoce z plechovky/, šlehačku a trochu barevného kokosu na obalení dortu.
Postup: smícháme 3 smetany s 1 a půl sáčkem vanilkového cukru. U dalších 3 smetan uděláme to samé, ale přidáme i kakao. Ovoce si nakrájíme na tenké plátky. Dortovou formu rozděláme a obalíme dno svačinovým igelitem a to samé uděláme i s boky. Pak formu zase spojíme. Na dno formy skládáme piškoty, jeden vedle druhého, potom zalijeme trochou krému, který řádně rozetřeme po piškotech a dáme plátky ovoce. Postup se opakuje a barevně smetanu střídáme. Na závěr si necháme trochu krému a uhladíme vrch dortu, dokola poskládáme piškoty. Takto připravený dort necháme v lednici odpočinout do druhého dne.
Druhý den odděláme bok formy a boky dortu obalíme kokosem. Ušleháme si ztuženou šlehačku /já používám šlehačku v sáčku od Dr. Oetkera, drží tvar i několik dní/ a vložíme ji do zdobícího pytlíku. Dort si šlehačkou nazdobíme podle své fantazie.
- 1 -
|
|